XY és XX (2015)
vissza
Szerkesztői útmutató

Egzisztenciális törekvéseimet bővítendő, az íróasztalom fiókjaiban elfekvő kézirataimból bizonyos szempont szerinti válogatásomat tartalmazza ez a könyv. Meggyőződésem, hogy negyven év keresztmetszetének tükrében (1972-2006-), a Férfi - Nő kapcsolat magán hordozza azt a kort, amelyben íródott, ezáltal értékhordozó. Mint szakirodalmat művelőnek nemigen adatott meg a szépirodalomban történő elmélyülés, de az XY-ban nyomon követhető némi elvetélt ambíció… Aktualitása a család, a gyermekvállalás, a szingliség, történetének azon csirái, amelyet volt alkalmam megtapasztalni – és írásba önteni 1972-ben, főiskolásként. Talán valahol itt keresendő a szocializmusnak napjainkra jellemző öröksége… És mivel ezek igaz történetek, például lehet kifejezőbb korrajz a Menekülés a reményhez tragédiájánál? Amely már tovább mélyülve a család széthullásához vezet?

Ha felkeltettem az olvasói érdeklődést, ez bő két órában kielégíthető az alábbi link – Országos Széchenyi Könyvtár elektronikus könyvtára – pdf-jére kattintva.

Ha netán úgy döntene, hogy kézben is akarja tartani, mert mondjuk felkeltette figyelmét e könyv grafi(r)kái, rendelje meg a könyv impresszumában található telefonszámon, vagy email címen. Szép, és tanulságos ajándékként is megteszi…